Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al MONDO MARKET SRL, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritorul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, am pregatit acest document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs. cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre prin site-ul nostru web mondomarket.ro

Ne rezervam dreptul de a actualiza periodic aceasta Politica de Confidentialitate pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei pagini.

 

MONDO MARKET SRL este o firma de retail si distributie de materiale de instalatii sanitare, termice si de gaz.

Datele de identificare si de contact ale firmei sunt urmatoarele: SC MONDO MARKET SRL | J12/1970/1998 | RO11283654

Adresa sediului principal: Strada Bulgarilor, nr. 5, 400627 Cluj-Napoca, jud. Cluj.

Tel: 0748111656 

Email: office@mondomarket.ro

In continuare gasesti informatiile necesare cu privire la modul in care colectam, stocam si prelucram datele personale preluate din site-ul mondomarket.ro.

ANSPDCP =  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

Codul numeric personal (CNP) = un număr semnificativ care individualizează în mod unic o persoană fizică, constituind un instrument de verificare a stării civile a acesteia şi de identificare în anumite sisteme informatice de către persoanele autorizate;

Date cu caracter personal =  orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

Date cu caracter personal cu funcţie de identificare de aplicabilitate generala (date cu caracter special) =  numere prin care se identifică o persoană fizică în anumite sisteme de evidenţă şi care au aplicabilitate generală, cum ar fi: codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, numărul paşaportului, al permisului de conducere, numărul de asigurare socială sau de sănătate;

Date anonime - date care, datorită originii sau modalităţii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;

Operator - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, care stabileşte scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; dacă scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt determinate printr-un act normativ sau în baza unui act normativ, operator este persoana fizică sau juridică, de drept public ori de drept privat, care este desemnată ca operator prin acel act normativ sau în baza acelui act normativ;

Persoană împuternicită de către operator - o persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, care prelucrează date cu caracter personal pe seama operatorului;

Persoana responsabilă de politica de securitate a datelor cu caracter personal – persoana responsabilă de funcţionarea corespunzătoare a sistemului complex de protecţie a informaţiei care conţine date cu caracter personal, precum şi de elaborarea, implementarea şi monitorizarea respectării prevederilor politicii de securitate a deţinătorului de date cu caracter personal;

Prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operaţiune sau set de operaţiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terţi prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ştergerea sau distrugerea;

Stocarea - păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

Utilizator - orice persoană care acţionează sub autoritatea operatorului, a persoanei împuternicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal.

• Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter  personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare;

• Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18/04/2002 privind aprobarea Cerintelor minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal

• Decizia ANSPDCP nr. 52/2012  privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video

• Decizia ANSPDCP nr. 90 din 18/07/2006 privind stabilirea cazurilor în care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal

• Decizia ANSPDCP nr. 100 din 23/11/2007 privind stabilirea cazurilor în care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal

• Decizia ANSPDCP nr. 132 din 20/12/2011 privind conditiile prelucrarii codului numeric personal si a altor date cu caracter personal având o functie de identificare de aplicabilitate generala

Conform cerintelor Legii nr. 679/2017 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, firma SC MONDO MARKET SRL are obligatia de a administra, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, orice date cu caracter personal pe care ni le furnizezi. Aceste date sunt colectate atunci cand completezi un formular pe site-ul mondomarket.ro, cu scopul de a ne contacta sau de a descarca diverse materiale, cand te abonezi la newsletter sau cand completezi datele necesare finalizarii actiunii de achizitionare a unui produs comercializat de noi. Scopul colectarii acestor date este in principal de a comunica si de a-ti oferi informatii utile pe care le-ai solicitat. Nu este practicat SPAM-ul si acest lucru nu se va primi din cadrul acestui site. Ai oricand optiunea de a opta pentru stergerea adresei tale de email sau a numarului tau de telefon din baza de date. Informatii non-private, care nu identifica o persoana anume, sunt supuse insa unei altfel de politici, cea de cookies (vezi Politica Cookies). Daca doresti sa fie sterse din baza de date informatiile cu caracter personal furnizate de tine, ne poti contacta la adresa de email office@mondomarket.ro.

De asemenea, website-ul mondomarket.ro respecta normele impuse de noul Regulamentul General privind Protectia Datelor cu caracter personal ale cetatenilor Uniunii Europene – RGPD sau GDPR, intrat in vigoare in 25 mai 2018.

Se colecteaza, prin intermediul website-ului si prin comunicare directa prin email, urmatoarele tipuri de date:

Prin intermediul acestui website se pot colecta urmatoarele tipuri de date:

  • Date cu caracter anonim care nu pot fi asociate sau nu pot duce la identificarea unei persoane
  • Date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de email, telefon, etc.

Aceste date pot fi colectate in mai multe moduri:

  • Prin intermediul formularelor de contact pe care le completezi in site 
  • Prin intermediul formularelor de abonare la newsletter
  • Prin intermediul formularelor de tip comentariu
  • Prin intermediul formularelor de tip comanda
  • Prin intermediul formularelor de tip creare cont
  • Prin intermediul formularelor de tip comentariu in pagina produsului
  • Prin intermediul formularelor de tip intrebare produs
  • Prin intermediul formularelor de tip cerere oferta in pagina produsului
  • Pe alte canale folosind cookies

Datele colectate prin formular:

  • Formular de contact:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor: datele solicitate sunt necesare pentru a i se putea raspunde solicitantului in cel mai adecvat mod posibil. Modalitatea de contact (telefon sau email) va fi stabilita de catre un reprezentant al SC MONDO MARKET SRL, in functie de cererea solicitantului.

  • Formular abonare la newsletter:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor: datele sunt folosite pentru trimiterea de emailuri cu oferte, articole de blog si noutati personalizate. Personalizarea acestor materiale se face pe baza datelor statistice colectate de platforma de email marketing, statisticile anonime colectate de Google Analytics si analiza comenzilor anonimizate din adminul site-ului. Abonarea reprezinta cererea de a primi aceste newslettere si in consecinta reprezinta si un consimtamant.

  • Formular comentariu:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor: datele sunt stocate si publicate pentru a incuraja discutii pe baza informatiilor oferite in paginile care contin formularul. Comentariile vor fi supuse unui proces de aprobare. In cazul in care un reprezentant mondomarket.ro considera ca un comentariu nu incurajeaza o discutie pe baza informatiilor din pagina, din orice motiv, acesta poate sa nu publice comentariul. In acest caz, comentariul si datele vor fi sterse din baza noastra de date. Datele Nume, Mesaj si Website vor fi facute publice, iar adresa de email va fi folosita pentru notificarea utilizatorului, doar in cazul in care acesta a optat pentru aceasta optiune. Adresa de email completata in campul de adresa de email nu va fi facuta publica si nici nu va fi transmisa altor terti.

  • Formular comanda:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor: datele sunt necesare pentru procesarea comenzii.

In cazul in care solicitantul bifeaza "Doresc sa primesc oferte si noutati personalizate prin email", datele vor fi folosite pentru trimiterea de emailuri personalizate - vezi sectiunea "Formular abonare".

In cazul in care solicitantul a bifat optiunea "Creeaza-mi cont cu datele de mai sus", datele vor fi folosite la crearea unui cont, iar date precum "Istoric comenzi" se vor folosi conform sectiunii "Formular cont client".

In cazul unor studii de marketing, datele se vor folosi dupa anonimizarea acestora. Anonimizarea se va realiza prin stergerea datelor personale completate in campurile: Email, Nume, Prenume,Telefon, Adresa si Firma, CIF, Reg. Com., IBAN.

  • Formular creare cont:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor:

Datele sunt necesare pentru crearea unui cont de client in site-ul nostru.  Scopul acestui cont este de a putea oferi clientului o experinta mai buna pe site-ul nostru, oferind facilitatile:

- precompletarea adresei de livrare si a datelor de contact la plasarea unei comenzi noi

- revizuirea istoricului de comenzi si posibilitatea repetarii unei comenzi printr-un click

- oferirea, colectarea si folosirea de puncte de fidelitate prin care utilizatorului ii sunt oferite reduceri

- urmarirea statusului unei comenzi

In cazul folosirii datelor pentru analiza de marketing, acestea vor fi anonimizate prin stergerea datelor: Email, Nume, Prenume,Telefon, Adresa si Firma, CIF, Reg. Com., IBAN.

Analizele de marketing realizate vor fi in scopul imbunatatirii experientei pe site, crearea de oferte relevante pentru clienti si alte activitati care consideram ca vor ajuta utilizatorul sa aiba o experienta mai buna pe site-ul nostru si cu produsele sau serviciile noastre.

  • Formular comentariu in pagina produsului:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor:

Datele sunt stocate si publicate pentru a ajuta alti utilizatori sa se foloseasca de experienta altori cumparatori in procesul de comandare. Review-urile sunt supuse unui proces de aprobare. In cazul in care un reprezentant mondomarket.ro considera ca review-ul nu ofera informatii utile, acesta nu va fi aprobat si, in consecinta, va fi sters din baza noastra de date.

Opinia despre produs poate fi publicata atat in cadrul site-ului, cat si in materiale promotionale utilizate in scopul promovarii magazinului nostru online.

  • Formular intrebare produs:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor:

Datele solicitate sunt necesare pentru a i se putea raspunde solicitantului in cel mai adecvat mod posibil. Modalitatea de contact (telefon sau email) va fi stabilita de catre un reprezentant SC MONDO MARKET SRL. Acesta va alege modalitatea care i se pare potrivita, in functie de cererea solicitantului. In cazul in care solicitantul nu raspunde la unul dintre canale, se va apela la celalalt.

  • Formular cerere oferta in pagina produsului:

Date stocate: datele completate in formular.

Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor:

Datele solicitate sunt necesare pentru a i se putea raspunde solicitantului in cel mai adecvat mod posibil. Modalitatea de contact (telefon sau email) va fi stabilita de catre un reprezentant SC MONDO MARKET SRL. Acesta va alege modalitatea care i se pare potrivita, in functie de cererea solicitantului. In cazul in care solicitantul nu raspunde la unul dintre canale, se va apela la celalalt.

Datele colectate folosind Cookies (Politica Cookies):

Ce sunt cookie-urile?

Rolul lor esential este sa creeze utilizatorilor site-ului o experienta de navigare mai facila, mai utila si mai placuta, prin transmiterea de feedback catre proprietarii  site-urilor asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor (de catre utilizatori). De asemenea, unele cookies pot fi folosite pentru reamintire sau pentru personalizarea si targetarea reclamei.

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, care vor fi stocate pe terminalul utilizatorului (de ex. computerul, telefonul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul). Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Chrome etc.) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Ce tipuri de cookie-uri folosim

Folosim 3 tipuri de cookie-uri:

  1. Cookie-uri esentiale pentru functionarea site-ului.Acest tip de Cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Spre exemplu: personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala, adaugarea de produse la cos, autentificare, comparatie produse etc. Pentru acest tip de cookie-uri nu este nevoie de exprimarea consimtamantului.
  2. Cookie-uri de statistici anonime. Aceste cookie-uri ajuta la transmiterea de informatii catre Google Analytics cu privire la experienta si comportamentul utilizatorilor pe site-ul nostru. Datele colectate folosind cookie-urile de Google Analytics, care ruleaza automat pe site-ului nostru, sunt date anonimizate care nu duc la identificarea persoanelor. Pentru acest tip de cookie-uri nu este nevoie de exprimarea consimtamantului.
  3. 3. Cookie-uri de personalizare a publicitatii si de reamintire. Acest tip de cookie-uri capteaza date cu caracter personal si activarea lor pe website-ul nostru presupune acordarea consimtamantului prealabil. Aceste Cookie-uri se folosesc si pentru a targeta si/sau personaliza publicitatea online si sunt de obicei generate de programele de publicitate si reamintire apartinand unor terte parti.

Puteti decide stergerea cookie-urilor sau oprirea scrierii lor, folosind setarile browserului. Multe module cookie sunt utilizate pentru a spori gradul de utilizare sau functionalitate a site-urilor web / aplicatiilor; prin urmare, dezactivarea modulelor cookie va poate impiedica sa utilizati anumite parti ale site-urilor sau aplicatiilor noastre.

Pentru mai multe informatii accesati Politica noastra Cookie.

Cine foloseste si are acces la aceste informatii

Pentru desfasurarea activitatilor noastre, utilizam diferite servicii de la furnizori externi sau interni, numiti in acest document imputerniciti. Serviciile furnizorilor externi presupun stocarea de informatii in bazele lor de date, informatii care sunt protejate si securizate.  Acestia pot fi:

  • Intern: Reprezentatii SC MONDO MARKET SRL din departamentele: vanzari, marketing, administrativ, admin webiste sau suport client.
  • Extern: Platformele online utilizate si furnizorii de servicii cu care colaboram pentru a ne desfasura activitatea:
    • Platforma de email marketing
    • Firma de curierat colaboratoare
    • Procesatorul de plati online
    • Programul de gestiune
    • Firma colaboratoare pe actiuni de marketing, vanzare si recrutare
    • Platformele de publicitate online folosite pentru actiuni de remarketing (Google AdWords, Facebook)

Cat timp vor fi stocate datele colectate

Formulare website:

Datele completate prin formularele de pe website, datele stocate in adminul website-ului si in programul de gestiuni, sunt stocate pana cand solicitantul cere stergerea lor.

Cookies:

In functie de tipul de cookie, datele captate de catre acestea au durate diferite de pastrare, care variaza astfel:

  • Pastrare date doar pe parcursul vizitei utilizatorului;
  • Pastrare date pe o perioada de cateva zile (spre exemplu, pentru a nu afisa anumite elemente din site, pop-up-uri, alerte, decat o data la cateva zile, nu la fiecare accesare a site-ului)
  • Pastrare date pe o perioada mai lunga de timp (cum este cazul datelor anonime captate de catre Google Analytics, autentificare automata, pastrare produse in cos cumparaturi)

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre Cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

In calitate de persoana vizata, ai urmatoarele drepturi:

    • Dreptul de acces la date – dreptul de a obtine din partea SC MONDO MARKET SRL o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc, precum si acces la datele respective; totodata, poti obtine o copie a datelor cu caracter personal furnizate societatii noastre ai care fac obiectul prelucrarii.
    • Dreptul la rectificare – ai dreptul de a obtine modificarea, realizata de catre SC MONDO MARKET SRL, a datelor cu caracter personal inexacte, precum si dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete.
    • Dreptul la stergerea datelor – ai dreptul de a obține din partea SC MONDO MARKET SRL stergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fara intarzieri nejustificate, iar SC MONDO MARKET SRL are obligatia de a sterge datele respective, atunci cand: 
      1. datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; 
      2. detinatorul datelor isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; 
      3. detinatorul se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; 
      4. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
      5. datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale ce revine SC MONDO MARKET SRL in temeiul dreptului Uniunii sau al legislației romane. SC MONDO MARKET SRL va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice stergere a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si va informa cu privire la acesti destinatari, daca se va solicita acest lucru;
    • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – Ai dreptul sa soliciti restrictionarea procesarii datelor tale. Acest lucru inseamna ca prelucrarea datelor tale  este limitata, astfel incat sa putem pastra datele, dar sa nu le utilizam sau sa le procesam. Acest drept se aplica in circumstante specifice prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor, si anume:
      • exactitatea datelor este contestata de persoana vizata (adica de tine), pentru o perioada care permite operatorului (adica SC MONDO MARKET SRL) sa verifice corectitudinea datelor;
      • prelucrarea este ilegala si persoana vizata (adica tu) se opune stergerii datelor si solicita restrictia de utilizare a acestora;
      • operatorul (SC MONDO MARKET SRL) nu mai are nevoie de date pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de persoana vizata pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;
      • persoana vizata (adica tu) a ridicat obiectii procesarii bazata pe motive legitime din partea operatorului in temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului (SC MONDO MARKET SRL) depasesc pe cele ale persoanei vizate (daca drepturile legitime ale SC MONDO MARKET SRL prevaleaza asupra drepturilor tale).
    • Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul de a primi datele tale cu caracter personal, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii; in exercitarea acestui drept, ai dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la SC MONDO MARKET SRL la alt operator atunci cand acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;
    • Dreptul la opozitie – ai dreptul de a te opune, din motive legate de situatia particulara in care te afli, in orice moment, prelucrarii datelor tale cu caracter personal, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozitii;

 

  • Dreptul de a depune o plangere in fața Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

 

  • Dreptul de a-ti retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de SC MONDO MARKET SRL pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

Pentru orice intrebari sau cereri referitoare la datele cu caracter personal pe care ni le-ai transmis, inclusiv in vederea exercitarii drepturilor pe care le ai, mentionate in cadrul sectiunii anterioare, ne poti contacta oricand la:

  • Email: office@mondomarket.ro

Telefon: 0264 415 804

1.1. REGULI GENERALE

 Prin cerinţe minime de securitate este avut în vedere un complex de măsuri tehnice, informatice, organizatorice, logistice, proceduri şi politici de securitate prin care să se asigure nivelul minim de securitate prevăzut în art. 20 din Legea nr. 677/2001, în conformitate cu cerinţele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, aprobate prin Ordinul 52 din 18 aprilie 2002 ale Avocatului Poporului.

MONDO MARKET SRL a adoptat măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerilor accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat. În acest sens au fost desemnate, la nivelul MONDO MARKET SRL, persoane responsabile cu respectarea dispoziţiilor Legii nr.677/2001.

MONDO MARKET SRL a luat măsuri de stocare în siguranţă a informaţiilor privind date cu caracter personal, astfel încât sa fie asigurat un nivel adecvat de protecţie şi securitate, în sensul Legii 677/2001.

Pentru îndeplinirea prevederilor legale aferente şi în vederea satisfacerii cerinţelor păstrării în siguranţă a datelor şi informaţiilor, instituţia a elaborat şi implementat măsuri organizatorice şi tehnice orientate pe anumite direcţii de acţiune:

- Identificarea şi autentificarea utilizatorului

- Tipul de acces

- Colectarea datelor

- Execuţia copiilor de siguranţă

- Computerele şi terminalele de acces

- Instruirea personalului

1.2. PROCEDURI SPECIFICE

1.2.1  Identificarea si autentificarea utilizatorului

Pentru a căpăta acces la date cu caracter personal, utilizatorii trebuie să se autentifice in sistemele informatice ale MONDO MARKET SRL. Autentificarea în cadrul sistemelor informatice ale MONDO MARKET SRL se face prin introducerea credentialelor de autentificare unice si netransmisibile dobandite in urma procesului de inrolare si management al identitatii electronice, guvernat de politicile de securitate in vigoare.

Fiecare utilizator are propriul său cod de identificare (nume de utilizator). Niciodată nu este alocat acelaşi cod de indentificare mai multor utilizatori si acesta nu poate fi partajat de catre mai multe persoane.

Codurile de identificare (sau conturi de utilizator) nefolosite o perioadă mai îndelungată sunt dezactivate şi distruse după un control prealabil. Perioada după care codurile trebuie dezactivate şi distruse este stabilită prin politicile interne ale firmei.

Orice cont de utilizator este însoţit de o modalitate de autentificare, prin introducerea unei chei de autentificare, respectiv o parola.

Parolele sunt şiruri de caractere, adecvate din punct de vedere al securităţii ca lungime şi compoziţie. La introducerea parolelor acestea nu sunt afişate în clar pe monitor. Parolele sunt schimbate periodic conform politicilor interne MONDO MARKET SRL. Schimbarea periodică a parolelor se face numai de către utilizatori autorizaţi.

Sistemul informaţional blocheaza automat accesul unui utilizator după un numar fix de introduceri greşite ale cheii de autentificare, in functie de aplicatie/echipament.

Orice utilizator care primeşte un cod de identificare şi un mijloc de autentificare este obligat prin fişa postului să păstreze confidenţialitatea acestora şi să răspundă în acest sens în faţa operatorului. 

Este stabilită o procedură proprie de administrare şi gestionare a conturilor de utilizator. Sunt autorizati anumiţi utilizatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare şi autentificare, dacă utilizatorul acestora şi-a dat demisia ori a fost concediat, şi-a încheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu şi noile sarcini nu îi solicită accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau dacă va absenta o perioadă îndelungată stabilită de entitate.

1.2.2. Tipul de acces

Utilizatorii trebuie sa acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor lor de serviciu. Pentru aceasta trebuie sa fie stabilite tipurile de acces după funcţionalitate (administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) şi după acţiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (scriere, citire, ştergere), precum şi procedurile privind aceste tipuri de acces.

Compartimentul care asigură suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea incidentelor si a problemelor aparute in utilizarea sistemelor informatice.

Alte măsuri specifice implementate pentru controlul accesului, sunt:

- în spaţiile destinate desfăşurării activităţii instituţiei sunt instalate sisteme de alarmă antiefracţie ;

- în spaţiul aferent intrării în cadrul instituţiei si in holurile de acces la etajele superioare sunt instalate sisteme de supraveghere video;

- monitorizarea şi intervenţia în caz de alarmă este asigurată de o firmă de protecţie şi pază;

- în magazin s-a instalat buton de panică, pentru siguranța angajaților noștri.

1.2.3. Colectarea datelor

MONDO MARKET SRL desemnează utilizatori autorizaţi pentru operaţiile de colectare şi introducere de date cu caracter personal în sistemele informaţionale .

Orice modificare a datelor cu caracter personal trebuie sa se poate face numai de către utilizatori autorizaţi desemnaţi.

1.2.4. Executia copiilor de siguranta

MONDO MARKET SRL a stabilit intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranţă ale bazelor de date ce contin date cu caracter personal, precum şi ale programelor folosite pentru prelucrările automatizate.

Aceste copii de siguranţă se execută zilnic, automat, printr-un sistem informatic de tip Back-Up automat, sistem întreținut de persoana responsabilă cu securitatea sistemelor informatice. 

Copiile de siguranţă se stocheaza într-un server cu acces restrictionat, aflat într-o încăpere supravegheată video și protejată de sistemul anti-efracție al firmei.

Sistemele care gestioneaza date cu caracter personal trebuie sa fie protejate prin procesul de backup periodic impotriva pierderii, sau distrugerii datelor sau a sistemului informatic.

 1.2.5. Computerele si terminalele de acces

Computerele şi alte terminale de acces la date cu caracter personal aflate in sediul MONDO MARKET SRL vor fi instalate în încăperi cu acces restricţionat.

Unde nu pot fi asigurate aceste condiţii, computerele vor fi instalate în încăperi care se pot încuia sau sunt supravegheate video. 

Dacă pe ecran apar date cu caracter personal asupra cărora nu se acţionează o perioadă dată, stabilita de catre MONDO MARKET SRL, sesiunea de lucru se va închide. 

Terminalele de acces folosite în relaţia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, vor fi poziţionate astfel încât să nu poată fi văzute de public şi după o perioadă scurtă, stabilită de MONDO MARKET SRL, în care nu se acţionează asupra lor, acestea vor fi ascunse sau sesiunea de lucru va fi inchisa.

Serverele care găzduiesc date cu caracter personal pot fi accesate doar în mod controlat, pe baza de drepturi de acces, conform politicilor de securitate ale MONDO MARKET SRL; 

Nu este permisă scoaterea din instituţie a mediilor de stocare mobile (CD/DVD, USB Stick, Portable HDD) care contin date cu caracter personal, decât cu aprobare prealabilă din partea conducerii instituţiei.

1.2.6. Sistemele de telecomunicatii

MONDO MARKET SRL face periodic reviziuirea conturilor de utilizatori si a privilegiilor acordate pentru detectarea unor disfunctionalizati in ceea ce priveste sistemelor informationale.

Sisteleme informationale vor fi concepute astfel incat datele cu caracter personal sa nu poate fi interceptate sau transmise de oriunde.

Prin sistemele de telecomunicatii datele cu caracter personal vor fi transmise printr-un canal sigur. 

1.2.7. Instruirea personalului

Personalul MONDO MARKET SRL este informat cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, la cerinţele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, precum şi cu privire la riscurile pe care le comportă prelucrarea datelor cu caracter personal.

Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal sunt instruiţi asupra confidenţialităţii acestora.

Utilizatorii sunt obligaţi să îşi închidă sesiunea de lucru atunci când părăsesc locul de muncă. 

1.2.8. Folosirea computerelor

Pentru menţinerea securităţii prelucrării datelor cu caracter personal (în special împotriva viruşilor informatici) trebuie luate măsuri privind:

- interzicerea folosirii de către utilizatori a programelor software care provin din surse neverificate;

- informarea utilizatorilor în privinţa pericolului privind viruşii informatici;

- implementarea unor sisteme automate de tip antivirus si protective malware şi de securitate a sistemelor informaţice;

1.2.9. Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimantă a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizaţi de către MONDO MARKET SRL pentru această operaţiune.

1.2.10. Prelucrarea manuala de date cu caracter personal 

Documentele care conţin date cu caracter personal vor fi ţinute în fişete sau dulapuri închise cu cheie sau cu un alt mecanism de securizare. Documentele care conţin date cu caracter personal, folosite pentru realizarea anumitor operaţiuni se vor preda persoanelor abilitate sau se vor închide imediat după terminarea acestora.

1.3. Principiile care stau la baza prelucrarii datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează cu respectarea cerințelor legale și în condiții care sa asigure securitatea, confidențialitatea și respectarea drepturilor persoanelor vizate. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face cu respectarea următoarelor principii: 

• Legalitatea : Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în temeiul și în conformitate cu prevederile legale; 

• Scopul bine-determinat:  Orice prelucrare de date cu caracter personal se face în scopuri bine determinate, explicite și legitime, adecvate, pertinente și neexcesive prin raportare la scopul în care sunt colectate și ulterior prelucrate; 

• Confidențialitatea: Persoanele care prelucrează, în numele MONDO MARKET SRL, date cu caracter personal au prevăzut în fişa postului, anexa la contractul individual de munca, o clauză de confidențialitate; 

• Consimţământul persoanei vizate:  Orice prelucrare de date cu caracter personal, cu excepția prelucrărilor care vizează date din categoriile strict menționate în Legea 677/2001, poate fi efectuată numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul în mod expres și neechivoc pentru acea prelucrare; 

• Informarea: Persoanele vizate iau cunostinta despre faptul ca li se vor prelucra date cu caracter personal;  

• Protejarea persoanelor vizate: Drepturile persoanelor vizate sunt prezentate la punctul 5.6.

• Securitatea: Masurile de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel încât sa asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal procesate.

1.4. Prelucrarea datelor cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală, inclusiv dezvăluirea acestora către terţi, se face numai în urmatoarele condiţii: 

   a) persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau 

   b) prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală; sau 

   c) în alte cazuri, cu avizul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi numai cu condiţia instituirii unor garanţii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate. 

MONDO MARKET SRL respectă principiul caracterului adecvat, pertinent şi neexcesiv, precum şi măsurile de confidenţialitate şi de securitate a prelucrărilor. În cazul prevazut la punctul c) de mai sus, se au  în vedere urmatoarele aspecte: 

• scopul prelucrării să fie determinat, explicit şi legitim; 

• stabilirea şi aplicarea unor măsuri prin care să se asigure exercitarea drepturilor persoanelor vizate; 

• durata de stocare a datelor să fie pe perioada strict necesară îndeplinirii scopului, după care datele vor fi şterse sau distruse, după caz; 

• stabilirea modalităţilor de acces la sistemele de evidenţă în vederea colectării datelor, în funcţie de care se vor stabili şi  respecta măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor; 

• utilizarea datelor numai în limitele scopului stabilit; 

• dezvăluirea către alţi destinatari este interzisă, cu excepţia situaţiei în care există consimţământul persoanei vizate sau o prevedere legală expresă; 

• desemnarea, în scris, a persoanei/persoanelor care va/vor prelucra datele şi care trebuie să îşi asume răspunderea păstrării confidenţialităţii acestora, lista conţinând evidenţa acestor persoane fiind actualizată ori de câte ori se impune; 

• numirea, în scris, a unei persoane specializate în securitatea informaţiei care să vegheze la prelucrarea datelor, inclusiv la buna funcţionare a sistemelor informatice utilizate în această activitate; 

• stabilirea unui plan de securitate a informaţiilor care să cuprindă, în principal, securitatea tehnică pe plan informatic şi securitatea spaţiilor în care se prelucrează datele, ţinând cont de cerinţele minime de securitate; 

• stabilirea, în scris, a drepturilor şi obligaţiilor operatorului care transmite datele şi ale operatorului care le primeşte.

Colectarea şi prelucrarea datelor cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală, inclusiv dezvăluirea acestora, prin efectuarea şi reţinerea de copii de pe cartea de identitate sau de pe documente care le conţin, sunt interzise, cu excepţia situaţiilor prevăzute la punctele a), b) si c) de mai sus. 

1.5. Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video 

Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video se efectuează cu respectarea regulilor generale prevăzute de art. 4 din Legea nr. 677/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Camerele de supraveghere video sunt montate în locuri vizibile.

Prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video se face pentru realizarea unor interese legitime, fara a se prejudicia drepturile și libertățile fundamentale sau interesul persoanelor vizate . Nu este permisă prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaţilor prin mijloace de supraveghere video în interiorul spatiilor/birourilor unde aceştia îşi desfăşoară activitatea la locul de muncă, cu excepţia situaţiilor prevăzute expres de lege sau a avizului ANSPDCP.

MONDO MARKET SRL, in calitate de operator care prelucrează date cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video este obligat să furnizeze informaţiile prevăzute la art. 12 alin. (1) din Legea nr. 677/2001, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv cu privire la:

a) existenţa sistemului de supraveghere video şi scopul prelucrării datelor prin astfel de mijloace;

b) identitatea operatorului;

c) existenţa înregistrării imaginilor şi categoriile de destinatari ai acestora;

d) drepturile persoanelor vizate şi modul de exercitare a acestora.

Informaţiile mentionate mai sus trebuie aduse la cunoştinţa persoanelor vizate, în mod clar şi permanent. 

Existenţa sistemului de supraveghere video este  semnalată prin intermediul unei pictograme care conţine o imagine reprezentativă cu vizibilitate suficientă şi poziţionată la o distanţă rezonabilă de locurile unde sunt amplasate echipamentele de supraveghere video.

Prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video se poate realiza doar de persoanele autorizate de către MONDO MARKET SRL (personal propriu sau  persoane împuternicite de către operator), instruite cu privire la legislaţia referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi  obligate să se supună acesteia.

Durata de stocare a datelor obţinute prin intermediul sistemului de supraveghere video este proporţională cu scopul pentru care se prelucrează datele, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepţia situaţiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

La expirarea termenului stabilit, înregistrările se distrug sau şterg, după caz, în funcţie de suportul pe care s-au stocat.

1.6. Drepturile persoanelor ale căror date personale sunt colectate şi/ sau prelucrate

 1.6.1. Dreptul de a fi informat

(1) În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, MONDO MARKET SRL este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:

a) scopul în care se face prelucrarea datelor;

b) informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza; 

c)existenţa drepturilor prevăzute de lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

d) orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

(2)  Pe pagina de internet a MONDO MARKET SRL (www.mondomarket.ro) este postata Politica de confidentialitate;

(3) Inainte de completarea datelor cu caracter personal se solicita consimtamantul persoanelor vizate, pentru prelucrarea acestora;

(4) Numărul de înregistrare a notificării comunicat de Autoritatea Naţională de supraveghere se menţionează în orice document prin care se colectează, stochează sau dezvăluie date cu caracter personal;

(5) Clădirile care sunt supravegheate video vor avea, la intrare, afişat în loc vizibil, informarea privind preluarea şi stocarea de imagini.

1.6.2. Dreptul de acces la date

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la MONDO MARKET SRL (în calitate de operator), la cerere şi în mod gratuit, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. 

MONDO MARKET SRL este obligat, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

a) informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;

b) comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;

c) informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;

d) informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

e) informaţii asupra posibilităţii de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile legii.

Nota: 

(1) Persoana vizată poate solicita de la MONDO MARKET SRL informaţiile prevăzute de lege, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, semnată şi înregistrată la registratura companiei. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(2) MONDO MARKET SRL este obligat să comunice informaţiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

1.6.3. Dreptul de intervenţie asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:

a) după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;

b) după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii.

1.6.4. Dreptul de opoziţie

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

1.6.5. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

(1) Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine retragerea/ anularea/ reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte.

(2) Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei vizate la al. (1), numai în următoarele situaţii:

a) decizia este luată în cadrul încheierii sau executării unui contract, cu condiţia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusă de persoana vizată, să fi fost satisfăcută sau ca unele măsuri adecvate, precum posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, să garanteze apărarea propriului interes legitim;

b) decizia este autorizată de o lege care precizează măsurile ce garantează apărarea interesului legitim al persoanei vizate.

1.6.6. Dreptul de a se adresa justiţiei

(1) Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

(2) Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.

1.7. Comunicarea datelor cu caracter personal

(1) Datele cu caracter personal se pot comunica între MONDO MARKET SRL şi împuterniciţii acestuia sau între MONDO MARKET SRL sau împuterniciţi ai acestuia şi alte instituţii ori organisme publice sau entităţi de drept public sau privat în una dintre următoarele situaţii:

a) dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul expres şi neechivoc pentru comunicarea datelor sale;

b) fără consimţământul persoanei vizate în cazurile prevăzute de lege.

(2) Comunicarea datelor cu caracter personal în situaţiile prevăzute la alin. (1) se poate face dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:

a) comunicarea se efectuează pe baza unui contract sau, după caz, a unui document de cooperare care trebuie să cuprindă cel puţin: numărul de înregistrare a notificării, temeiul legal al prelucrării şi scopul acesteia, termenul maxim de prelucrare, drepturile şi obligaţiile părţilor, modalităţile de asigurare a securităţii prelucrărilor şi de respectare a drepturilor persoanei vizate, precum şi menţiunea că datele pot fi utilizate doar de structura beneficiară şi numai în scopul pentru care au fost solicitate;

b) comunicarea se efectuează în baza unei solicitări scrise, care trebuie să cuprindă temeiul legal, scopul prelucrării şi datele solicitate, precum şi, dacă este cazul, numărul atribuit beneficiarului de Autoritatea naţională de supraveghere.

(3) Comunicarea datelor cu caracter personal se poate face şi on-line, cu respectarea dispoziţiilor alin. (1) şi (2) şi asigurarea securităţii sistemelor de comunicaţii a datelor cu caracter personal.

(4) Datele cu caracter personal asupra cărora persoanele vizate au exercitat şi li s-a recunoscut dreptul de opoziţie nu pot face obiectul prelucrării.

(5) Cererile pentru comunicarea datelor cu caracter personal adresate MONDO MARKET SRL trebuie să conţină datele de identificare a solicitantului, precum şi motivarea şi scopul cererii, conform prevederilor legale.

(6) Cererile care nu conţin aceste elementele se restituie pentru completare, iar cele care nu se încadrează în condiţiile prevăzute de lege se resping, menţionându-se motivele pentru care comunicarea datelor cu caracter personal nu este posibilă.

(7) Înainte de comunicarea datelor cu caracter personal, MONDO MARKET SRL verifică dacă acestea sunt exacte şi, dacă este cazul, actualizate.

(8) În situaţia în care se constată că au fost transmise date incorecte sau neactualizate, MONDO MARKET SRL are obligaţia de a informa destinatarii respectivelor date asupra neconformităţii acestora, cu menţionarea datelor care au fost modificate.

(9) La comunicarea datelor cu caracter personal MONDO MARKET SRL atenţionează destinatarii asupra interdicţiei de a prelucra datele pentru alte scopuri decât cele specificate în cererea de comunicare.

1.8. Măsuri tehnice privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Toate documentele care conţin date cu caracter personal se înregistrează şi urmează regulile de păstrare, procesare, multiplicare, transport, transmitere, distrugere şi arhivare stabilite prin Legea Arhivelor nationale şi prin proceduri interne.

Nota: Acest document se completeaza cu intreg setul de politici/proceduri de securitate aprobat de conducerea MONDO MARKET SRL si aflat in vigoare.

NOTA DE INFORMARE CLIENTI

PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice S.C. MONDO MARKET SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană prin completarea urmatoarelor campuri din factura fiscala: nume complet, companie (societatea la care sunteţi angajat), seria si numarul cartii de identitate, CNP-ul, adresa – dupa caz.

Scopul colectării datelor este: furnizare de bunuri şi servicii, reclamă, marketing şi publicitate. 

Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele. Refuzul dumneavoastră determină însă imposibilitatea derulării activităţilor pentru scopurile mai sus indicate. 

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către S.C. MONDO MARKET SRL direct, in calitate de operator. 

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail: officemondomarket@gmail.com . De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. 

Pentru derularea activitatilor ce reprezinta scopurile colectarii informatiilor menţionate mai sus, datele dumneavoastră personale pot fi transferate către alte entităţi aparţinând S.C. MONDO MARKET SRL din Uniunea Europeană unde sunt localizate serverele de web si de posta electronica ale companiei. 

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. 

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct. 

TOP